peminat aku n aku juga minat mereka

nuffnang

Rabu, Disember 22, 2010

pelakon lelaki korea gay n pondan !!!




rilex2......aku tau bg stgh peminat2 citer korea tentu marah dgn tajuk entry kali nih.....sabar2...baca dulu baru leh marah... seperti biasa ari nih aku tgk citer korea n aku tgk dgn 2 owg ank sedara aku n my mom.....tgk kat 8tv tu....so tgh tgk nih ada la 1 watak dlm citer tu, lelaki la...rupa die mirip pompuan, ala2 jambu la....n aku yg tgk nih biasa la teruja n kdg2 jerit mcm owg kena sawan jer ...oh my diorg mmg sweet sgt2....klu la ada bf mcm tu, tgh dok berangan2, tiba2........ kebabom.....pecah berderai impian aku disbbkan oleh mulut yg lantang ank sedara aku....tau x die kata per? cuba la kome menekanya...xtau...meh la teman khbrkan.... die kata apsal lelaki tu mcm pondan jer.....gay ke....amboi tau jer ko ekk die gay ke per....tp aku heran gak mcmana die tau perkataan gay tu, sedangkan baru darjah 2....ntah22 xtau apa maksud gay tu...main hentam jer....xpe2 esok aku siasat..... aku pown dgn beraninya defend.....mana ada pondan, ala sbb bdn kurus n fesyen rambut pelik n pakai eyeliner.......tp diorg sweet...cuba mamat melayu wat mcm tu, konfirm x lalu aku nk tgknya....pape pown diorg mmg style la......btol x.....


style rambut per xtau ....mcm sabut kelapa la plak....he3...




ala monyok nye muka, nape syg....ace3....



sweet gak ko nih, walaupown bdn ko sekeping, ko ttp pujaan hati ku....



alo2 ayunya....pink gitu....agak2 bila la nk kuar dating nih,jgn lupa pakai mcm nih n bwk bear tu skali tau....








p/s : perasan x pic kat atas tu lee ho min wat luv, tu utk gf die la nih, aku la owg tu.....he3...







Selasa, Disember 21, 2010

CANDID ITU CUN LAA!!!

hyep n salam 1 malaysia...malam nih tetiba plak nk masuk contest...actually aku nih dipelawa pleh puteri cahaya a.k.a mira...so die tag aku pown tgk la contest per....rupa2nya contest tu dari DILLA ADILLA

tajuk die CANDID ITU CUN LA !!
he3..amacam berani ke nk tunjuk pic candid....aku nih x berapa byk pic candid, so ada la skit....


woah sblom g lebih jauh ewahh mcm SHELL plak ekk...ni die banner contest nih...wa cun la....







so aku dgn beraninya tunjuk pic candid aku....hu3...malu xpe tahan, bkn x pakai baju kan....
ok la pic nih masa kitaorg g jln2 kat tmn nk konon2nya nk wat photoshoot n aku ala2 artis gitu,so thanx cik ezrin sbb tlg snap pis candid nih....



masa nih aku tgh btolkan tudung, sbb make up artis kata tudung u dpn sgt..so masa tgh btolkan cik ezrin kita nih snap...bkn senang nk snap pic aku yg candid mandid nih...



k lps tu kena tag kwn kan...so jap2 let me choose.....
shafiq
gadis desa
nur adam
fyna

kpd yg len jgn lupa join....klu nk join gak leh la klik >>SINI<<


adios.....

Isnin, Disember 20, 2010

hari yang memenatkan

hyep.....n salam...pekabar jelita2wan n hensem2an kat blog nih...chewaahhhh.....
ari nih mmg letih bebenor sbb ari nih ari g pasar...sbb dlm seminggu aku akan g pasar ala2 cam pasar tani la...so ari nih kena g, bgn awal, ceh awal la sgt, klu my mom x jerit mmg x sah....so da wat keja umah n siap2 nk g ....tiba2 hujan....alamak mcmana nih klu x kuar.....alamatnya x berasap la dapur ari nih...

so nk xnak redah je la...aku bawa my mom g pasar tu naik scoot.....scoot lg....ye la nak nek len kang susah plak parking time hujan2 mcm nih...so da siap trus move....then smpai...fuh hujan2 pown owg ramai gak ekk...


xpe aku da masuk pasar tu aiseh da x hujan....syukur alhamdulillah tp aku tgk kat atas masih mendung lg cam nk hujan lg....ceh mcm pengkaji cuaca plak ko nih....


so beli punya beli.....ops hujan balik....nasib baik bawa payung...tu la wujudnya peribahasa sediakan hujan sblom payung....ehh terbalik plak....sediakan payung sblom hujan....

ouchh sakit tgn la my mom shopping even kat pasar x hingat dunia....da la hujan2 nih....tgn aku sebelah lg bawa payung n sebelah lg pegang brg, mmg sakit la tgn klu la ada troli...ehh ko ingat supermarket ke syg oi....pasar tani je pown...


so aku suh la my mom cepat skit sbb nmpk cam nk hujan lg....mmg btol pown ckp aku, hujan mmg lebat sgt.... so nak x nk redah sbb nnt klu lebat lg x smpai la umah....


alhamdulillah da smpai pown....da hujan2 nih mata pown mula nak nek atas, bkn juling ke apo ke...ngantuk la....so masak n masak tp aku x mkn pown sbb ngantuk sgt....lps solat trus tido sblom asar tu aku pown bgn, aku pown heran bin ajaib apsal la my mom x bising ke per kan...rupa2nya die pown bantai tido sama.....hahhahaha.....adios

Ahad, Disember 19, 2010

kisah aku sakit ati ari nih

eeeee.....geramnya aku ari nih....korang nk tau.....hah baca smpai abis ye.....









k la sbenarnya ari nih aku g kenduri kat kg aku, so bawa la anak sedara 2 owg nih,dek malas nk masak ari nih, so aku pown g la kenduri leh la mkn....n aku nek scoot aku jer sbb x la jauh sgt....so g kenduri kena la pakai baju kurung kan, nak pakai kebaya x muat kot..he3....


mula2 aku nih kagum la dgn semangat kejiranan nih, sbb bila ada kenduri kat kg, owg len akan turut g bantu tuan umah yg nk kenduri tu kan....so nnt bila kenduri owg yg tlg tu , owg len plak g bantu...he3....faham x? x faham...aku pown x berapa faham..hahhahahha


jam menunjukkan pukul 12 da....12 tghari la xkan tgh mlm, klu tgh mlm wat per kaco pengantin baru plak...he3...aku nih x siap2 lg....so aku siapkan 2 owg anak sedara aku dulu, lps tu iron baju, ceh g kenduri kg je xyah la vouge bagai kan....so aku make up simple jer, juz pakai bedak, lipstik n eyeliner, wah nk juga make up...ala make nipis n simple xla nnt owg kata muka mcm baru bgn tido kan....xde la mcm erra fazira tp mcm lisa ada la juga....hahhahhaa.....konfirm yg baca nih cam nk tutup, sabar3....truskan



so da siap....let's move...da nk dekat smpai aku pown cari la port nk parking.....penat juga cari, then jumpa juga....so jln g cari puan umah kenduri ye la cari la mak cik xkan nk cari pak cik plak, nk salam lg...ish bkn muhrim, da salam n bg angpown ehh bg la wang utk dtg kenduri....so aku pown cari la my mum, kot2 la die leh bantu kan, so da jumpa die suh aku cari tempat kosong, n da jumpa tgk2 meja tu plak kotor ...ish mana la owg nk cuci nih, kang aku yg cuci, tuan kenduri bg upah k....he3....aku pown g la cari my mum, n bila toleh da nmpk abg tu tlg cucikan n anak2 sedara aku nih bijak, so diorg pown duduk a.k.a cop tempat tu la n kat blkg diorg nmpk ada makcik nk duduk n aku memboloskan diri g duduk dgn cepat n dgr diorg ckp ingatkan xde owg td....so da duduk abg tu hidangkan lauk...utk maklumat tuan2 da puan2 kenduri nih ala2 hidangan ye...biasala kat kg...aku lebih suka bufet actually senang, tp da wat mcm nih layan je la...1 hidangan 4 owg...tp kami ber3....owh rezeki....tp hujan di tghari plak....peribahasa la....he3...ada plak makcik n anak pompuan die dtg n tanya da penuh ke? so aku ckp la kami ber3 jer...so dgn x malunya die pown duduk....




aku rasa cam knal la dgn mak cik nih n anak die skali tp aku malas nk tegur sbb da tgh meluap2 nih so juz senyum je la...yg geramnya mak cik nih byk plak mulut...pot pet pot pet tanya tu tanya nih....mak cik saya nih nk makan tau, lapar cam nk jerit je bgtau....so aku cedok lauk nasi bg kat 2 anak sedara aku, suh diorg mkn....tgh mkn tu aku tertgk anak die, ank die leh plak amik lauk tu bg abis, da la aku x sempat nk ambil lg....die wat muka toya jer..geram aku....aku tgk jer muka die....xpe la aku pown mkn n sabar lg....then mak die tanya x amik udang ke...xpe2 ....aku nih malas nk amik kang kena kupas plak.....so biar je la diorg melantak.....so masa anak sedara aku nk basuh tgn, budak tu nk amik tisu n gelas kat hujung tgn die terjatuh xtau pecah ke tidak n die istifar n tgk muka anak sedara aku, kononnya nk salahkan anak sedara aku plak....helooooo ko yg jatuhkan nk salahkan owg len plak....karang ko mkn penumbuk taekwondo aku baru tau....pastu aku wat2 la tanya " aiman bg jatuh gelas tu ke....n aiman pown jwb, mana ada....so konfirm2 la pompuan tu yg bg jatuh, budak2 x pandai menipu ok....



pastu die bg tgn die suh mak die basuhkan...ish mmg kurang ajar la....aku x prnh nk mcm tu...eee....geram3..cam nk suh die g meja len je...pastu da mak die da abis, aku nih x abis lg, die wat kuar fon die, konon nk menunjuk la fon die mahal...helo fon aku lg mahal dr ko tau, klu aku bwk kang ko plak malu nk wat kuar fon tu seumur idup.....ala g kenduri dekat xyah la bwk fon ke, xde maknanya sapa nk call or msj ko....pastu lps mak die abis tu, die gesa mak die suh cepat nk bgn nk blk....ish nyampah siot, aku wat xtau jer...ingat perasan bagus l a sgt ko nih...agak2 la....klu nk kata ko mengaji pandai, helo aku pown da nk abis da kot dip....so xyah la nk berlagak ok....aku x heran budak hingusan yg masih hijau mcm ko....talk to my feet ok....


so aku da abis mkn, aku pown nk blah, cari mak aku n ckp da nk blk, x sempat jumpa puan kenduri sbb owg ramai kat die....so blk la....masa nk blk aku terserempak dgn die, aku wat pandai jer...wat xtau...meluat giller....siap ko bila jumpa lg jgn harap nk duduk semeja dgn aku lg klu nk mkn...lose my appetite tau...kang jd lose weight plak.....da adios.....

Khamis, Disember 16, 2010

aku minat korea...korang minat x...klu minat, kita leh la geng...he3..

tajuk kali nih ialah kegilaan terhadap citer2 korea...
korang minat x, aku mmg minat giller, pantang ada citer korea mmg aku tgk...paling aku suka ialah princess hour, full house, autumm in my heart, stairway to heaven, tree of heaven....


ari nih tgh aku dok taip nih, smbl tu aku tgk citer korea yg baru ditayangkan di 8tv, citer die start ari selasa ari tu..tajuk die sapa tau.....tajuk die ialah he's beautiful...pelakon pompuan tu mmg aku minat....die comel la sgt2....klu la muka aku mcm die...owh....*smbl berangan*


nih gambar he's beautiful...





klu korang rajin cari la sndri sinopsis citer nih sndri sbb aku da malas...wakakkakkaka....

kisah kecik ku dulu2 part 1

hye bertemu lg.....
ari nih aku tetiba teringat zaman kecik2 aku dulu....ye dulu aku mmg kecik ye skrg nih yg da besar...hah meh la aku nk story mory skit....

al-kisah aiseh mcm zaman padang pasir la...he3...
mcm nih ...
aku nih masa kecik2 nih mmg nakal sgt, almaklumlah dulu aku tinggal kat bandar, so bila blk kg ikut abah aku, mula la wat aktiviti...
duduk kat kg nih mmg best, mcm2 leh main....aku terjun tali air kecil tu, main teng2, main batu seremban, main gasing, sume aku cuba....masa kecik aku nih
dikategorikan ala2 tomboy la skit, mmg nakal giller la....xleh dok senyap...bila jumpa geng mula la wat plan nk main per....kdg2 aku leh lak g kg sebelah main, smpaikan mak aku g panggil suh blk....

nih kisah 1st la yg aku ingat smpai skrg....
korang tau x apa itu traktor...klu xtau search google skrg nih...he3...
ala jentera yg bajak sawah tu 4 roda, 2 roda kat dpn kecik, 2 lg kat blkg besar...
so aku nih agak jakunnya, xprnh tgk, so cuba2 la nk panjat...n nk tau aku plak masa tu pakai baju kurung, ntah pekena tetiba plak ayu pakai baju kurung...pastu plak gatal nk g panjat.....syok2 panjat, aku pown nk la tunjuk aksi stunt aku tu, so aku pown terjun la, konon2nya nk tunjuk la kat geng aku nih yg aku nih hebat, tp nasib x baik, hujung kain aku tersangkut kat salah 1 besi tu so yg jd mangsan
ya adalah hidung aku, terkena kat besi yg agak besar....abis berdarah hidung aku,patah ke xtau la....n abg no-2 aku nmpk die tlg turunkan aku, sempat plak die marah aku, die ckp hah tu la sape suh panjat lg kan da jatuh....aku plak dlm hati " da la hidung aku sakit nih die leh plak marah aku, n aku plak pikir ntah2 hidung aku nih patah, ala abis la....mmg bengkak pown masa g klinik,nurse lelaki tu tanya ehh apsal hidung jd besar plak nih....bergurau plak die da la aku tgh sakit nih, karang ada plak owg mkn selipar aku nih....da story mory dgn doktor tu, die cuci darah aku n bg ubat hilangkan bengkak...hu3 sakit la juga n xleh kuar umah lebih kurang 3 ari....lps tu aku da serik nk panjat2 traktor tu lg...hu3....n u ol tau x hidung aku skrg nih da x mancung tau gara2 jatuh tu, da kemik,....huwaaa...kdg2 jeles tgk hidung abg2 aku yg mancung tu.....x aci...huwaaa......tu la sape suh nakal2 sgt...

moral of the story : klu nk panjat tu make sure pakai baju yg berseluar,jgn pakai baju kurung, ngerti....

meh la ku nk tunjuk skit apa itu traktor,kang cari pown x jumpa....hah ini lah traktor....

klu nk tau aku jatuh kat bahagian mana n menyebabkan hidung aku penyet, tu kat bahagiang dpn skali yg ada besi2 tu...

wow senangnya paris hilton cari bff die.....ish3...


hyep....lama x wat new entry kan...miss me x? i miss u so badly tau...he3....
actually ari nih baru la terhegeh2 nk citer yg aku agak rasa pelik la....
korang mesti da lama tau kan n kata ish3....baru nk tau ke...ye la sbb aku baru nk tau la, aku citer nih.....



nmpk x n baca x tajuk kat atas tu.....
ari tu malam selasa pukul bape aku x ingat la saja je la buka 8tv then tertgk paris hilton punyer tv show....tajuk die klu x silap my new bff.....



wah senangnya paris hilton nih cari bff baru....ko ingat bff mcm tu leh bertahan ke...aku punya la susah nk cari bff ko plak senang jer wat tv show cari bff .....ye la sapa la aku klu nk bandingkan dgn paris hilton kan....paris hilton tu kan pewaris hotel hilton, aku nih apa....he3....




actually mmg susah cari bff nih kan...setuju x...yg sekepala dgn kita, klu ada mmg syukur sgt2....klu xde hah pandai2 la ko....



ehh x abis citer lg pasal mak cik paris kita tu....die cari owg yg mmg leh wat kwn jer...yg xleh sori bubye.....u out.....pastu ada plakk peserta fav konon2nya leh citer sume gosip2 kat situ...sape yg dpt best la leh balas dendam kat sapa die x suka....
die citer pown bawak g kedai aiskrim, mkn n gosip....da la leh nek keta pink die tu mmg awesome la...pastu die akn bg 1 ujian la, konon2 nk menilai mcmana bff die tu...

Khamis, Disember 02, 2010

alamak jd isteri org....Oh My.....

hyep n salam....terkezut x tgk tajuk tu, mesti pelik kan apsal plak tetiba cik salju dingin yg single nih jd isteri owg...*single ke*..he3....meh baca drama yg aku taipkan nih...ini btol2 ye bkn cobaan....



situasi : pukul lebih kuar dr umah, n smpai kat kedai spek, actually aku ada hntr spek aku yg rosak utk dibaiki kat kedai 3 hari lps, so da siap, kedai tu pown call suh p amik, so aku n family aku g la amik....oleh kerana abg aku pown nk g baiki spek die, so kami berdua g la skali...



pekerja A : hye*sbb die cina* owh sudah mao amik ke? kasi nama..



aku : hye, ye la ari tu call sudah siapkan...



pekerja A : ok sekejap ya, i cari dulu...eh u punya bini x dtg ke*rupa2nya die tanya kat abg aku, wah ingat lg ye die kat abg aku*



abg aku: owh die futher study



pekerja A: hah g Itali....



abg aku : bkn la, futher study, samb bljr....



pekerja A : owh, so nih sapa *smbl tunjuk kat aku*



aku : owh saya adik dia la.....



pekerja B : hye, boleh saya bantu, lama x jumpa*die ckp dgn abg aku, terknal gak abg aku nih*lu punya bini x dtg ka?



abg aku : die futher study lg kat kelantan...



pekerja B : owh



so da repair kami pown nk blk la.....abg aku da jln ke dpn da, so aku ada la dgr die ckp....



pekerja B : tu sapa yg die mai skali tu? tanya kat pekerja A



pekerja A : adik die la....



pekerja B : owh aku ingat bini die lg, ingat die tambah sorang.....



gulppp*smbl telan air liur* APAAAAA!!! aku nih bini owg ceh xde maknanya la....tgk owg la...
abg aku la, da la muka pown lebih kurang, pekerja A tu pown ckp....
harap jer kerja kat kedai cermin mata, tp rabun, lain kali pakai spek besar2 skit....klu kak ipar aku dgr konfirm kecik hati....

jap2 *smbl belek diri aku* napa aku da nmpk cam bini owg ke, tp nmpk cam aku muda lg jer, nasib baik x bawa anak sedara aku, klu x konfirm diorg ckp aku nih mak budak plak....arghhh hampeh tol....lps nih nk letak nametag tulis " BLOM KAWIN "

x psl2 aku jd bini owg mlm tu...hu3....klu die gosip aku dgn sam ke, fahrin ke, shahir ke ok gak kan...he3....



Rabu, Disember 01, 2010

AKU BLOGGER! SO WHAT???

yo whatsup guys....fuyoo ganasnya...ye la da tajuk pown agak ganas kan....
pape pown salam jgn dilupakan..he3....hye assalammualaikum....pekabar yob?he3...
ok ari nih bila tgn aku giat nk menulis entry baru, terpandang la plak 1 contest baru yg dibuat oleh En.Ben Ashaari kita nih...well seperti biasa aku berminat dgn contest2 nih, pantang dicabar la katakan...so contest kali nih tajuk die
AKU BLOGGER! SO WHAT??




korang jgn rasa blog nih berbaur ganas ke per, actually bg pendapat aku la, tajuk die pown nk melambangkan keberanian maybe, ye la kita sepatutnya berbangga jd salah seorg blogger btol x kwn2??? *x dgr pown*kuat la skit....tp aku ttp nk ulang sbb aku suka...he3...aku blogger!so what???apa kau kisah...gelak jahat skit...HAHAHHAHHAHA ditambah dgn music background lagu pink so what serta sound effect seperti guruh berdentum ke per ke kan......*takut x*he3..




seperti biasa header En.Ben Ashaari kita....



background cik jue kita nih kan
ok nama saya juriah binti mustapa.Seorg pelajar dr kptm under uitm, amik kos Office Management.Skunk nih da thn akhir..insyallah thn 2012 nih grad...
menetap di kedah skunk nih, anak bongsu dr 4 owg adik beradik, 2 abg n 1 kakak....seorg anak bekas pegawai penjara n suri rumahtangga sepenuh masa...
klu nk tau kan slps abah aku pencen , die wat sawah padi, so jd pesawah la plak...umah aku dikelilingi sawah padi, dpn blkg kiri kanan semua sawah padi....dulu kami menetap di tempat lain...kami nih prnh pindah randah la juga....hmmm setakat tu jer kot...nnt klu ada pape soalan juz g kat shoutbox aku k...



pendapat pasal blog
ok nih pendapat aku tau, tiada mana2 paksaan atau paste dr owg len ye...chewaahhh....
1st masa aku wat blog nih, aku fikir wat per la wat blog nih bkn nya seronok pown n aku fikir juz utk org yg lebih dewasa dr aku, sbb aku prnh tgk lect aku nih wat blog, die kasi assignment or note sume kena amik dr blog, so start dr situ aku nih perasaan ingin tahu nk menerokai apa lg fungsi blog selain taip menaip nih...rupa2nya blog nih die fungsi lebih kurang diary kan, leh tulis apa kita wat setiap hari,or tempat lps geram kdg2....
lps tu leh tukar2 info....x semestinya kita dpt info dr kwn yg rapat, kdg2 die sndri pown x tahu so owg len boleh share info skit, x la mcm kera sumbang kan...owg ckp berkawan biar 1 bercinta biar 2 ...ehh silap 1 la....
kat blog nih juga aku dpt kwn, xkisah la dr alam maya ke...yg penting talian persahabatan yg dibina tu kan....
aku dulu slalu layan ym, friendster, my space n facebook, so kdg2 slalu juga tgk benda nih bowink gak, tp bkn blog sbb hari2 ada new entry mcm en.ben kita nih wat....aku slalu baca even aku x update entry aku...baca da pown hati da gumbira....



sepanjang aku membabitkan diri dlm dunia blog, aku dpt byk pengalaman....x kisah la positif or negatif....
tp xpe la ku citer la skit pengalaman aku nih...
yg positifnya, dpt ramai kwn, leh baca blog die leh share new things yg aku xtahu, so pelajari dr situ, kdg2 kwn blogger aku nih suka gak wat lawak mcm2 die punya entry, klakar pown ada, smpai merah muka aku gelak...yg sudi jd kwn aku tu trima kasih aku ucapkan...doa2 agar berkekalan*wah mcm pengantin plak*
yg negatif....
so far ok lg kot, cuma kdg2 aku nih kurang sabar skit, cthnya nk update pape pown bila tenet slow, mmg hangin la aku, pastu kdg2 aku nih x pro bab2 blog nih, so bila owg tgk ceh x best la blog nih, so aku trima n bljr mcmana nk ubah...thanx yg sudi komen tu...




apa blogger nih nk cari nama or nk glamour owh tidak sama skali, klu anda fikir tu salah ye, x kemana pown blog anda tu jika anda fikir dgn riak skali....
bg aku kan, wat blog nih leh isi masa lapang dr wat benda2 yg x berfaedah, mcm skunk nih kat sini hujan, so xde apa yg leh wat slain tido kan...baik tulis blog jer leh gak owg2 len baca n bg komen2 yg membina, ingat membina ye bkn menjatuhkan....x baik tu...selain tu aku nk cari kwn juga....hu3...sunyi kot klu xde kwn2 nih....




yeah saya dgn ini penuh rasa bangga mengaku bahawa saya amat bangga jd seorg blogger...
insyallah klu ada rezeki leh jd penulis....he3...xde pown xpe la tulis kat blog pown jd la...ada gak owg baca, x gitu cik timah oiii.....he3.....harap2 golongan belia2 skunk nih isi la masa lapang dgn menulis blog, jgn asyik lepak n rempit jer.....maju la blog utk negara.....YEAHHHHHH!!!

TOLONG A.K.A HELP ME

actually entry kali nih x berapa best sbb aku dgn wat muka kesiannya n mata seperti pussycat or pussy on boot dlm citer shrek tu nk minta tolong sgt...

sape2 yg teror dalam html nih or blog or whatever la kan...

leh x tlg aku...
korang perasan x widget or per ntah nama benda tu if klik kat blog aku, dia akan kata selamat datang boleh saya tahu nama awk.....

actually aku nk wat buang jer, sbb kdg2 aku rasa rimas gak, korang per ntah lg kan....

aku da cari tp x jumpa...n aku x ingat aku ltk kat mana.....

so amat susah klu nk cari...

klu ada owg2 yg baik hati menolong....nk ucap tima kasih byk2 kat owg tu....plezzzzz help me...

Isnin, November 29, 2010

AKU MMG CUKUP BERANI ......he3....percaya x???

hyep n salam....ari nih aku terbaca kat blog en.ben kita....dia ada wat 1 entry yg agak menakutkan iaitu BERANI MATI .....
mula2 kan aku juz baca tajuk la....ingat ke en.ben nih nak ajak g berperang ke per ke kan....so aku pown baca la smpai abis ....rupa2nya ianya sebuah contest...





nih la header en.ben kita.....wow sungguh nice...aku pown x reti nk wat mcm tu....ko leh wat ke???


so aku amat tertarik.....cantik , tertarik ko mmg debommmm*ceh nyanyi plak*





soalan 1st ialah...citer kan latar belakang blog nih....
well aku pown bercerita la.....bkn riak ye...
actually blog nih ditubuhkan kerana aku nih suka sgt menaip....da bowink nk taip kt FB, MS , so aku try la plak kat blog....rupanya mmg best,
aku plak xde diary, so nih la diary aku gak...sbb tu blog ku nama BLOG KU DIARY KU...
selain aku tulis kegiatan aku wat per ke kan, aku selitkan info skit yg aku dpt, so baek share kan...x baik kedekut ilmu nih...so sharing is caring kan....






soalan 2 ialah ....kategori blog
blog nih kira blog personal la....he3...





soalan 3 ialah ....usia blog
actually blog nih rasanya da berusia 1 thn kot...
kdg2 aku nih busy, so terlupa la nk update new entry...
so aku da x busy, aku pown tulis la blk......tlg la sokong niat murni aku nih...he3.....
1st aku wat dulu, aku plak terlupa password la....
ish3....teruk btol la...





soalan 4 .....tujuan wat blog.....
mcm aku kata kata atas td....aku wat blog nih sbb suka menaip, nk uji gak kecekapan menaip tanpa spelling error....selain tu, blog nih tmpt aku luahkan perasaan, tulis kegiatan apa yg aku wat, n apa2 jer yg terlintas di fikiran aku....
aku juga suka baca blog2 owg len....so leh la tukar2 pendapat atau info....
blog nih leh dpt info yg berfaedah juga tau......





soalan 5....apa yg bestnya blog anda...
well apa yg best kat blog aku....sbb nih hasil karya aku tau....ditaip oleh dr aku sndri...bkn senang nk tgk aku tulis nih...he3.....so aku nk share apa yg aku ada atau apa yg aku dpt dgn owg2 len...
even aku nih x la berapa pandai2 wat blog nih...at least dpt lihat gak aku berusaha nk bgnkan blog aku nih....*btol x*






soalan 6 .....sasaran traffic and sehari berapa UV
k la aku nk mengaku dgn sejujurnya....x silap aku, aku nih xde traffic kot kat blog aku, sbb aku xtau apa kegunaanya.....so lps aku da tau...insyallah aku akan letak.....sasaran UV tu maybe dlm beratus2 la owg...so aku kena la giat lg berusaha update blog aku nih kan....







so korang tlg la sokong aku nih tlg la beri tunjuk ajar...
sbb aku kan budak baru bljr kat blog....
terima kasih....
adios.....

Sabtu, November 27, 2010

REDAH AKU DAN KAU PUNYA OLEH BEN ASHAARI

Hye n assalammualaikum.....
ok td aku baru jer on blog nih tp tiba2 aku ternampak sesuatu yg agak menarik kat blog seseorg.....so aku pown berminat la nk cuba....actually die nih mmg seorg penulis blog yg agak terkenal dikalangan blogger nih.....

cuba korang teka sape?
x lain x bukan adalah ......jeng3





EN. BEN ASHAARI kita la....
so blog yg mencuri tumpuan aku adalah REDAH AKU DAN KAU PUNYA OLEH BEN ASHAARI

so aku nk try follow step yg die suh wat....
nih die


5 entry Ben Ashaari Yang Menarik adalah :
  1. I takde kereta dan motor..jadi u tak nak keluar dengan i la yer?
  2. pengaruh widget FOLLOWER terhadap bloggers..
  3. Nak tackle FOLLOWER?
  4. Blogger baru vs Blogger otai..
  5. Cara nak tackle awek?


5 entry Blog Ku Diary adalah :
  1. KAWAN@FRIEND@DOSTI@PENGYOU
  2. STAIRWAN TO HEAVEN
  3. LELAKI IDAMAN
  4. PERKAHWINAN
  5. PERASAAN SEBENAR KAUM PEREMPUAN

so kita enjoyyyyyyyyyyyyyyyyy....yipieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......
adiossssssssssssssssssss

Jumaat, November 26, 2010

PERASAAN SEBENARNYA KAUM PEREMPUAN

hye....berjumpa lg...
tajuk kat atas nih mcm misteri jer...
so spy salju dingin nk rungkainya,,,
meh kita baca sama2....
hah! actually kaum pompuan nih sgt misteri....percaya x?
aku pown pompuan so aku percaya la....he3....

pada kaum2 lelaki kat luar sana tu jgn pandai nk mendekati, memikat n bercinta jer...
korang sepatutnya kaji n mengenali dahulu perasaan kaum perempuan agar diorg sentiasa dijaga hatinya seperti mana dorang jaga hati kaum lelaki....

so klu x caya baca nih....

  1. bila die kata yg dirinya sedih tp x menangis tu maknanyer die menangis di dlm hati...hu3....sedih2....*apsal plak ko nih cik salju dingin*
  2. bila die berdiam diri n x mengendahkan bila korang melakukan kesalahan,lebih baik bagi die masa bertenang sblom memujuk
  3. die amat sukar membenci seseorg yg dicintainya kerana itu merupakan 1 perasaan istimewa yg dimiliki oleh serog pompuan.
  4. slps jatuh cinta dgn seorg lelaki, die akan berfikir kenapa sblom ini die x prnh ada perasaan trhdp lelaki tersebut.
  5. jika seorg pompuan mencintai seseorg lelaki, lelaki itu sentiasa ada di ingatannya setiap saat, even die berada disamping lelaki lain.
  6. bila seorg lelaki mula tersenyum n merenung tepat ke mata seorg pompuan, hatinya kan cair n mula lah hatinya trus menjadi lembut.
  7. bila seorg lelaki mula meluahkan ayat2 cinta die pasti mengagak lelaki itu menyukai dirinya. jika hanya menganggap die sbgai kwn jgn memainkan perasaannya.
  8. kebanyakan pompuan menggambarkan perasaan dorg melalui muzik, puisi, gmbr n penulisan.oleh tu korang kena amik tau n bljr utk memahami maksud2 yg tersirat disebaliknya.
  9. bekas kekasihnya akan sentiasa di memorinya. namun kekasihnya skrg nih sentiasa di hatinya.
  10. jika seorg pompuan itu menerima call pertama drpd owg yg die suka, die mungkin menunjukkan sikap acuh x acuh. namun slps telefon tu diletak die akan melonjak kegembiraan.....




I WANT HOLD UR HAND UNTIL FOREVER N EVER......





I NEED LOVE





NO MATTER WHO U R, I STILL LUV U N CAN ACCEPT U





PROMISE ME , U WILL NEVER HURT MY HEART....

KESIHATAN BADAN & ROHANI

hyep n assalammualaikum....
pekabar...
korang mesti pelik kan apsal entry kali nih kesihatan plak...
buang tebiat ke cik salju dingin nih....
nk jd doktor ke...
mmg nk jd pown, tp hu3...x kesampaian...
btw cik salju dingin nih nk mengalakkan supaya korang sume jaga kesihatan ye...
*ada gaya mcm doktor x*

actually aku terbaca info nih kat magazine...
so nk la share skit dgn korang...
if ada yg da tau, juz tgk je la...bak kata farah fauzana, LAYANNNN....
tp klu yg xtau tu, hah meh sini nk kasi tau....
dr dok membebel pjg lebar baik kasi jer info nih kat korang....



4 PERKARA YG MENGUATKAN BADAN

  • makan daging ( aku mkn daging time raya aidilfitri n aidiladha jer tau)
  • memakai haruman ( opkos kena pakai,klu x busuk la, sape nk dok tp korang klu busuk)
  • kerap mandi ( wah syok kan, leh mandi carrie junior)
  • memakai pakaian yg dibuat dr kapas ( patut pown aku rasa kuat sbb suka pakai baju kurung kain cotton )


4 PERKARA YG MELEMAHKAN BADAN

  • byk melakukan hubungan kelamin( tutup mata , bkn aku ye)
  • selalu cemas ( slalu wat cemas tu giller la namanya)
  • byk minum air ketika mkn ( ish3...aku xwat ok...aku minum sblom mkn tau)
  • byk mkn mknan yg masam ( mcm asam, jeruk....tu feveret korang kan ....)


4 PERKARA YG MENAJAMKAN MATA

  • duduk menghadap kiblat ( solat, baca buku ke )
  • bercelak sblom tido ( ok mlm nih sblom tido aku pakai)
  • memandang yg hijau2 ( tumbuhan, tp klu lumut tu korang bersihkan la ..ish3 pengotor la )
  • berpakaian bersih ( baju tu make sure bersih , cuci pakai dynamo ke, vanish ke)


4 PERKARA YG MEROSAKKAN MATA

  • memandang najis ( ish apa la najis pown nk tgk ke)
  • melihat owg dibunuh ( saksi ditmpt kejadian diminta hadir )
  • melihat kemaluan ( x malu ke )
  • membelakangi kiblat ( x baik tau )


4 PERKARA YG MENAJAMKAN FIKIRAN

  • x byk berbual kosong ( mmg la x kosong ada isi la )
  • rajin menggosok gigi ( smbl tersenyum , lihat gigi aku)
  • berckp dgn owg2 soleh ( abis la nk kena ckp dgn ustazah bahiyyah nih )
  • bergaul dgn owg bijak ( lps nih nk kena kwn owg yg dekan2 la....hahhahha....x pown adiputra )

k la jumpa lg....adios

Khamis, November 25, 2010

kaler...colour.....kaler.....colour....

hyep.....
ari nih nk citer ttg kaler @ colour....
ehh apsal plak cik salju dingin nih nk citer psl kaler nih...
klu nk tau jom follow n baca.....

actually kaler nih memainkan peranan tau....
aku baru jumpa kat majalah n baca n tertarik n nk share la skit....
sharing is caring kan syg2....he3..

so kdg2 klu sakit nih, ada kwn2 yg susah mkn ubat tu...
juz bgtau yg nih ...
itu pown klu die nk wat la kan....

tp sakit yg aku nk suh setel kan dgn kaler nih ialah....
mcm sakit kepala, stress & penat....
korang suka kaler x?
dulu2 kecik2 kan slalu main kaler2...
abis comot....
ingat aku x tau....
aku tau la *nada eric leong*

korang percaya x masalah2 kat atas td tu boleh setel dgn melihat kaler jer...
bkn kaler pensil tu ...
ish3...korang nih...
meh la aku explain....

merah - leh kurangkan sakit kepala ???
kajian mendpti bhw warna merah dpt m'bantu mengurangkan masalah sakit kepala kerana warna tersebut dipercayai mampu meningkatkan peredaran darah &melonjakkan adrenalin. sekiranya korang nih slalu sgt sakit kepala cuba amalkan tgk benda2 yg berwarna merah...
mcm angpow apek bg ke, tanglung ke, baju mak ngah ke...
klu x berkesan gak cat umah korang kaler merah @ dinding n hentuk kepala kat dinding ..hahhahaha


biru - mengurangkan tekanan di tempat kerja ???
sebut biru @dlm bahasa inggerisnya blue kan...
hah ! jgn nk bygkan benda pelik2 tau...
klu korang stress kat tmpt keja, mcm keja byk, kena ganggu bos, makcik cleaner, lyn fb terlalu byk kt ofis, asyik kena gosip dgn bos...
ini jwpnya...cuba pandang sesuatu warna biru, jgn plak tgk citer blue...aku x suh ekk...kang ko kata aku suh tgk citer blue n kurangkan stress...byk la korang punyer stress....
warna nih dikatakan mampu meransang suasana tenang sekali gus dpt mengurangkan tekanan darah....


merah jambu - mengurangkan insomnia???
he3...nih kaler faveret aku nih...pink kaler....
byk brg2 aku kaler pink...owh i loike it...
pink nih bkn jer memainkan peranan sebagai warna yg romantik pd masa yg sama ia juga mampu mewujudkan rasa selesa & suasana santai..
klu nk bg senang tido, kaler la bilik korang kaler pink ....
jgn terlebih tido plak....
1 lg klu korang nk santai masa jln pakwe korang, suh die pakai baju kaler pink sama...konfirm rasa cam rilex jer...hahahhaha


jingga - ceriakan mood ???
adakah anda xde mood...kdg2 korang nih agak emosi...perasan x?
so apa kata tgk benda2 yg berwarna jingga a.k.a oren kerana ia berupaya mengembalikan tenaga korang....hah! xyah tiap2 ari nk teguk air isotonik ke per ke...or 100 plus ke....tgk warna oren pown leh bg tenaga blk...
selalu2lah pakai baju kaler oren,aksesori oren n minum air oren...hahahha..vitamin c tu....
sekurang2nya ia turut membantu kwn2 korang yg xde mood jd ceria...


hijau -lenyapkan letih???
adalah difahamkan, hijau adalah warna yang mampu membawa kesan positif trhdp sistem imunisasi bdn. Disamping itu , warna tersebut juga menggalakkan suasana harmoni dlm bdn. sbb tu la owg ckp, klu rasa penat cuba tgk benda2 kaler hijau, mcm tumbuh2an yg segar...
baru cerah skit mata tu kan......
oleh tu cuba la tgk alam sekitar yg menghijau....


korang tahu x dgn hanya melihat warna masalah dpt diatasi...klu x percaya cubalah sndri....
klu kat umah tu dinding tu kaler putih jer, cuba amik cat n cat kat dinding warna biru ke, hijau ke, pink ke, oren ke atau warna merah....waaaa byk ong maaa.....

k la selamat mencuba..
hasta la vista babeh...
adios....


Rabu, November 24, 2010

1st aktiviti yg aku wat cuti sem kali nih.....


hyep sume....pekabar? moga anda sihat2 aja.....he3.....
even blog aku x sepopular blog len....ttp aku nk tulis gak...
nih kan blog aku, so suka hati aku la kan.....
*lps nih konfirm kena baling kerusi*





nmpk x tajuk kat atas tu....so ari nih cik salju dingin nih nk citer la apa aktiviti yg aku
wat....
klu ikutkan aku mmg nk wat mcm2 tp aku busy maklum la wanita berkerjaya...
berkerjaya pekebenda? ye la mmg la berkerjaya klu kerja mkn n tido....hahhahaha...btol
x?




balik kpd topik.....
klu x silap aku nih aku wat raya aidiladha ke 3 kot....omg da lama da baru nk post...
well ayat seperti biasa aku kan busy....
kakak aku nih teringin sgt nk g tgk citer harry potter ...aku n kakak aku nih mmg minat giller dgn harry potter nih, dr first lg aku da start tgk....




omg! daniel or a.k.a harry potter mmg comel.....da die mula da...hahhahhaa
so kami pown g la shopping complex tu klu x silap aku pukul 10.30...

awalkan..
ye la sementara nk tunggu n beratur amik tiket lg, pastu before tu nk g mkn la....
agak menghampakan kitaorg g kat kaunter tgk2 start ptg pukul 3.15, mati la klu nk tunggu...
for sure la kakak aku xmo tunggu kan...
so kitaorg kata lain kali la...





aku plak nmpk pusat bowling, owh my feveret tu....nk MAINNNNNNN.....




KORANG TAU NIH APA KEBENDA NYA???



aku ajak kakak aku, tp die xmo, die kata klu temankan xpe la...
owh ok....

so ini die pemain bowling negara datang* wat2 x sedar diri*




NIH DIE PEMAINNYA.....





mula2 aku nk main 1 game jer...tp akibat x puas hati keupayaan aku nih, so aku try la 2 kali...
slalunya strike jer nih x pown...apsal ekk....maybe aku x cukup rest kot...chewwahhh...
padahal strike longkang ada la byk....

first aku dpt 80 lebih jer...
tp yg ke2 ...
hah! amik ko....122....
YEAAAAA!!!!
well tgk tgn la.....
*fuh smbl tiup jari*






NIH LA BUKTI KESAHIHANNYA....





hah lega ...mmg best...aku x rasa plak nk men lg..sbb xde challenge x best la...
ceh riak giller..

so kitaorg turun g mkn pizza sbb kakak aku semmgnya janji nk blnja aku....
well mkn time...
lps tu kitaorg ronda2 cari cd n mcm2 lg la..

pastu blk...


BYE2....







NIH LA KAK AKU...KECIK KAN DIE OK JGN TANYA KAT AKU NAPE AKU LG BSR DR DIE....PANDAI2 LA KORANG JWB OK DA KORANG TANYA SAPE SUH...






WALAUPUN XLEH TGK BERGMBR DGN BANNER POWN JD LA...






NIH LA PIC SBLOM KITAORG BLK....

ADIOS......









Khamis, November 11, 2010

KAWAN@ FRIEND @ DOSTI @ PENGYOU

Apa2 pown sebutan atau ejaan kat atas tu, sumenya mempunyai maksud yg sama....
lupa plak....


sblom tu assalammualaikum sebagai pembuka bicara blog kali nih...he3...ehh apsal plak baik plak cik salju dingin nih....mesti ada pape kan...
ehh mana ada pown....ngade la...he3...

actually cik salju dingin nih sedih bila wat entry nih....sob3...sedih x ???
mesti la x sedih sbb korang xde kat tmpt aku....
tp aku sure punya la korang pown prnh mengalami perkara yg sama kan...

meh la aku story mory skit psl tajuk kat atas nih...
actually aku x prnh rasa rapat mcm nih n ntah la....aku rasa syg skali kat sume kwn2 aku time nih...
maybe kerap jumpa kot....
tp kat sekolah pown jumpa gak tiap2 ari...
apa la cik salju dingin nih dok berleter kan...


ye la....aku nih rasa sebak jer bila nk berpisah...
actually nih last sem aku masa dip nih...
so lps nih ntah jumpa lg ntah ke tidak...insyallah klu pjg umur jumpa lg...
ala malaysia jer pown, tp xtau la klu aku ada kat australia kan..hahhaha....
wat per plak aku nk g australia...ehh ada la...nyibuk jer...
nnt klu yg da samb , maybe masa cuti sem leh kot jumpa, tp yg da keja nih susah skit la....
pape pown korang jgn ngelak plak nk jumpa aku....tampar kang baru tau....he3...

dr dok berleter baik aku show jer pic kwn2 aku nih kan....

YANG PERTAMA adalah...jeng3....





nih la ezrin....my first besties...he3...
first aku jumpa die mmg nmpk malu, skali da knal hah! amik ko...kecoh juga die nih
pastu masa sem 2 aku stay dgn die 1 bilik sama dgn arina....arina yg mana ekk...jap lg aku show....
tp die x sama kos dgn aku
klu owg x knal mesti owg clp die nih sombong, sbb die x ramah dgn owg yg x dikenali
kdg2 aku slalu tanya kat die, marah kat aku ke tp die kata mana ada...sbb yg aku suka tanya bila die ckp tone die tu wat owg ingat die marah tp sebaliknya x kan.......mampos aku klu ezrin baca nih...
lg 1 die nih sama umur dgn aku, so kitaorg ada pengalaman yg sama....tu wat aku rapat dgn die....
yg wat aku suka ttg die nih, suka bgn awal, rajin study, xheran la pandai kan...pastu die suka berlakon.....bkn berlakon filem ke per...tp die suka berlakon lebih kurang berpura2 la...he3....hanya aku jer tahu...mmg xleh blah btol...
masa 2 tu kan...ada pengalaman yg agak lucu ttg die....
die pandai wat shuffle...mesti korang rasa die nih hebat kan n tertanya2 leh ke die wat shuffle...
klu nk tau try lempar pacat kat die seekor, seekor pown jd la...konfirm die shuffle punye la....hahhahaha....abis aku lps nih....sowy ye...




YANG KEDUA plak...jeng3...



ni la arina.....
first aku jumpa die masa orientasi tu...hah ingat x arina?mesti die x ingat kan...
pastu masa sem 2 die stay sama bilik aku n ezrin yg kat atas td tu...
masa orientasi tu baru perasan rupa2nya fon die sama dgn fon lama aku, so kami sempat la bertukar2 lagu smpai la skrg...
smpai skrg die masih lg berkawan dgn aku...
die nih sorang yg lemah lembut la yg membuatkan aku teringat pada bff aku dulu pernagai die sebijik....hu3...
kdg2 aku slalu gak minta nasihat kat die....die pandai pujuk hati aku...
kdg2 die suka wata ku ketawa sbb die suka tanya soalan yg lebih2...hahahha....
n u know what she is my second besties tau....i luv her so much....bangga x arina?




YANG KETIGA plak..jeng3...




nama die ira....
first aku jumpa die masa orientasi juga...kos sama..he3..
aku tegur die sbb muka die ada iras2 dgn kwn kakak aku, so aku pown tanya die ada kakak x kat uitm, die kata xde....so start dr situ la knal, n die 1 umah dgn aku beza die bilik bwh aku bilik atas...
ira nih kuat bersin..he3...sowy2 nih style yg wat k.ju ingat ko...sowy2 ye....xmo marah2 nnt ira cepat tua....hahhahhaa....ira syg k.ju kan.....hu3...
dulu klu aku g kolej sorang2 naik scoot, aku ajak die....so ada la peneman...
sem nih yg wat aku sedih ialah aku tlah lukakan kaki die..sume salah aku sbb masa blk dr bazaar tu aku kelam kabut nk kejar lampu trafik smpai x perasan aku da gesel dgn divider, kaki die yg jd mangsa...hu3...ira maafkan k.ju ye...sob3...*amik tisu*
sebut psl divider, die la kwn yg 1st naik divider dgn aku....ingat x ira, kita kejar mengejar, smpai x perasan da naik divider..he3..mmg klakar giller kan...



YANG KEEMPAT adalah jeng3...




ni namanya ika....
aku slalu panggil die debab, sbb die nih gebu2 manja...hahhhahaa...jgn marah ye...
k.ju x kisah owg kata ko rendah ke apa ke tp yg penting ko so adorable la.....
first aku jumpa die atas bas masa nk g dewan, die dok sebelah aku n sorang lg berdiri...maybe kitaorg x knal sgt kot...he3...cik ika kita nih klu bg nasihat kalah owg yg lebih dewasa dr die tau...
n die ketua umah aku yg aku stay skrg nih....
ko kan suka usik k.ju kan....hhahhaha....i really need attention sometimes...hu3...really appreciate it....


YANG KELIMA adalah jeng3....




nih nama die adalah ain...
ain nih actually sepupu pada ika yg td tu...die la yg berdiri sebelah ika masa atas bas tu...
diorg nih ibarat kembar la....
masa sem 1 jumpa die mmg senyap jer, malu2...tp da sem setrusnya, hah amik ko kecoh juga, kira geng la...hhahahhahaa....bagus2 ber+ geng aku.....
kitaorg nih kembar lens tau...he3...
ain nih pown suke usik i tau, die suka wat lawak...ko nih serius klakar tahap gaban....hhahhahaha...


YANG KEENAM adalah jeng3....






namanya min...
budak umah aku nih,
kdg2 die nih grg tp kdg2 die nih lawak...hahhahha ntah la x larat da nk gelak dgn korang...
die suka g jalan2..klu owg ajak konfirm die g punyer la....
suka tido awal n bgn pown awal la....
kdg2 tu aku naik awal lg tp tgk2 die da tido....he3...



YANG KETUJUH jeng3




nama die teha....
budak umah juga...
die seorg yg agak manja n kdg2 sensitif...so watch out ye....
die budak kos len....
masa sem 1 tu die tlg beli kat aku bunga ros....
n owg ingat aku dpt bunga dr pakwe plak...he3...thanx teha....



YANG KELAPAN adalah jeng3....




nih pown nama die teha
die sama kos dgn aku...
die suka panggil aku klu terserempak jer..hello my partner...
hanya kami ber2 jer tahu apa yg kami wat smpai die panggil aku my partner...he3 jgn pikir pape tau....
die comel kan...hah jgn nk mengatal plak...owg punyer nih...
suka dgr die speaking sbb die ada dialek skit speaking die...
"I WAS BORN IN MALACCA" wat aku teringat kat die first time die introduce diri die.....



YANG KESEMBILAN




nih jiah aku panggil die
1 daerah dgn aku
1 klas masa sem 5
kdg2 suke wat lawak
baru2 nih die da taken by....he3...jgn marah ye jiah....



YANG KESEPULUH




UNA tu la nama die...
1st time aku jumpa die kat bawah, die 1 umah dgn aku, die bilik bwh aku bilik atas....
suka jerit kata bas da smpai kat aku...
n 1st aku jumpa die malu, pastu aku yg g salam dgn die...ish3...teruk btol la ko nih una....ahhahhaha....
roomate aku skrg nih...
mmg suka online, klu online x ingat dunia...ish3....


YANG KESEBELAS




nih aku panggil die che ar...
1st jumpa die masa orientasi
nk tau smpai skrg aku ingat die pasal kasut sukan..he3...xmo citer lebih...
die nih cepat gelabah klu hilang or something la...
pastu klakar giller, dulu aku suka gelak kat die klu die wat pape...
klu die bercerita, mmg semangat giller...
die suka kartun sailormoon tau....hahhahaha rilex la che ar....



YANG KEDUABELAS



nih kak nisa..
aku panggil die sbb die lebih tua dr aku setahun...
die nih pown suka wat lawak...
klu gelak...hhahhaha....ntah lu pikir la sndri..



YANG KETIGABELAS





nih owg panggil die apek...
tgk pic nih mesti korang kata kuar dr hutan mana nih kan...
nih masa g kem palas la....
1st aku jumpa die aku ingat die nih budak cina tau....rupa2nya melayu da...
1 klas dgn aku smpai sem 4 jer...



YANG KEEMPATBELAS





nih mek chah owg panggil
ops klu rasa cam nk jatuh hati baik lupakan je lah...da taken by kot..he3...
die dr kelantan, so 1st aku ckp dgn die, ada setengah aku x faham...
sebelah bilik aku masa sem 1...
die comel kan, mata sepet, ada lesung pipit gak kot....



YANG KELIMABELAS




nih ain juga...he3...
die mmg pemalu..
sem 1 , aku 1 klas dgn die....
duduk tepi die...
ayat fav die adalah....NGADE...he3..jgn marah ain....
n die suke senyum, senyap jer...
n die nih suka merendahkan diri, kdg2 aku pown rasa malu dgn die....he3..
aku plak suka usik die...nasib baik die x marah...
mmg susah sungguh la nk tgk die marah.....


YANG KEENAMBELAS






nih la cik akma kita...
dulu 1 klas dgn aku...
1st jumpa die masa die slalu g bilik mek chah...
hantu novel nih....
cita2 nk buka nursery ke tadika sndri xtau..lupa la....ehh x sure la....




YANG KETUJUHBELAS



inilah jayjay...
artis kolej kitaorg...
dlm klas suka nyanyi...
suka wat owg marah kat die...kdg2 aku nk tergelak pown ada...mcm sengaja jer...ish3...
cita2 nk jd artis...
pape pown tamatkan pljrn dulu ok...



YANG KELAPANBELAS




nih la shamin..
budak hot kot sbb junior2 minat kat die...fuyooo....
sama tarikh praktikal dgn aku....
klakar la btol la die nih...
klu marah mmg x sangka....hu3...
aku suka gak baca blog die...mmg berbakat la...


YANG KESEMBILANBELAS.....





























KORANG SCROLL PUNYER SCROLL....XDE KAN..HHAHAHAHHA....MMG XDE POWN
ADAKAH ANDA YG SAYE CARI....
INSYALLAH..
ACTUALLY DA PENAT LA....SO SOWY LA KLU PIC N NAMA ANDA X DISEBUT....
CUBA LG THN DPN YE....
XLAH , ACTUALLY BYK SGT....MATI LA KLU NK CITER SUME..
AKU CITER YG ADA MEMORI DGN AKU JER...
SOWY YE , JGN TERASA PLAK....









YG ADA DLM BLOG NIH AKU MINTA MAAF KLU KORANG MARAH OR X SUKA...
ACTUALLY TU LA MEMORY AKU DGN KORANG TAU..HU3...
SOB3...SEDIH TAU...PAPE POWN I LUV U ALL MY FRENZ....







terharu x?
agak2 leh dpt award x?

aku x kisah sbb aku da dpt HADIAH yg terindah dr korang iaitu
PERSAHABATAN...

thank ye...sbb sudi jd kwn aku....

Selasa, November 02, 2010

STAIRWAY TO HEAVEN



ok ari nih nk citer pasal stairway to heaven atau dlm bahasa melayu ialah tangga2 ke syurga....mesti korang tertanya2 apa yg syoknya citer bih...actually stairway to heaven dulunyer versi korea tp skrg nih da tukar versi filippina.....






nih aku nk citer situasi di rumah aku....

tepat pukul 3 ptg da sume isi umah yg minat jer da terpacak dpn tv....tp ada yg terpacak 2 lebih semata2 nk tgk citer nih.....citer die juz ada setiap ari isnin hingga khamis jer.....so masing2 xmo lpskan peluang...

diorg akan amik tempat yg strategik skali nk tgk citer nih....termasuk la aku kan...he3...

citer die mcm nih la lebih kurang,....

mula2 diorg nih berkawan sejak kecil lg pastu lps mak n ayah diorg masing2 meninggal, salah sorang dr diorg terpaksa meninggalkan tempat tu....umah diorg nih tepi pantai.....so bila ayah pompuan tu kawin len konfirm la ada adik beradik tiri kan.....rupa2nya yg tiri nih jahat woo....benci btol aku tgk....yg anak tiri jahat nih slalu iri hati, ish3...x sedar diuntung..owg da kutip pown x sedar diri....







nih masa diorg kanak2 sebelah kiri versi fillipina n versi korea sebelah kanan




pastu bila da besar, lelaki tu pulang semula tempat tu n jumpa la pompuan baik nih, actually diorg nih suka 1 sama len....tp pompuan yg jahat tu sanggup wat per pown utk dapt lelaki tu.so die pown langgar pompuan baik tu smpai hilang ingatan....tp die ckp pompuan tu da mati, die sorok pompuan yg hilang ingatan tu.....so lelaki nih konfirm2 la frust sbb pompuan yg die sayang da mati, tp die ttp percaya suatu ari pompuan nih akan blk....die x percaya pompuan nih da mati....hu3....suingguh terharu..aku pown nak mcm tu.....
tp klu lelaki skrg nih makwe mati jer or isteri mati, kubur masih merah da cari pengganti.....ish3...jahat btol....






ni watak jahat sebelah kiri watak jahat versi filippina n sebelah kanan versi korea







bila da pulih ingatan pompuan baik tu kembali dgn lelaki tu, pompuan yg jahat itu masih x nyesal malah nk cuba dpt lelaki tu....die ada byk rancangan jahat utk memisahkan diorg......












citer byk konflik tau...lps nih pompuan tu buta pastu da leh tgk semula sbb abg tiri die sanggup derma mata sbb abg tiri pown suka kat pompuan tu.....lps diorg kawin, pompuan tu plak mati..sob3.....tinggal la lelaki tu sorang2....yg paling sedih masa pompuan tu mati, tinggal la lelaki tu main piano sorang2 kat tepi pantai......*smbl lap air mata yg hampir sebaldi time tu....







nih masa die main piano sorang2..huwaaaaa....









korang kena tgk sndri la citer nih klu nk tau best ke x.....










KWON SO WOO PELAKON STAIRWAY TO HEAVEN VERSI KOREA
Cha Song Joo nama die dlm citer nih...








CHOI JI WOO PELAKON STAIRWAY TO HEAVEN VERSI KOREA
Han Jung Suh nama dlm citer nih





RHIAN RAMOS PELAKON STAIRWAY TO HEAVEN VERSI FILLIPINA
dlm citer nih die jd JODI n JENNA masa hilang ingatan






DINDONG DANTES PELAKON DLM STAIRWAY TO HEAVEN VERSI FILIPPINA
CHOLO nama die dlm citer nih







woooo hensemnyer die nih....dlm citer nih die nama cholo...








romantik kan diorg...hu3....byk jeles ma.....







babak nih paling best ...hahhahha....mmg romantik klu leh nk babak mcm nih jer...babak len abaikan je.....hhahahhaa...apa punyer gatal la aku nih...eleh korang pown sama....suka gak kan tgk...aku bkn per serius nmpk romantik......







nih rantai diorg yg luv tu utk pompuan yg bulat utk lelaki....



ok la da penat nk rehat jap....nnt klu ada idea utk new post...i will be right back....stay tuned...hahhahhahaha...