peminat aku n aku juga minat mereka

nuffnang

Ahad, Disember 19, 2010

kisah aku sakit ati ari nih

eeeee.....geramnya aku ari nih....korang nk tau.....hah baca smpai abis ye.....









k la sbenarnya ari nih aku g kenduri kat kg aku, so bawa la anak sedara 2 owg nih,dek malas nk masak ari nih, so aku pown g la kenduri leh la mkn....n aku nek scoot aku jer sbb x la jauh sgt....so g kenduri kena la pakai baju kurung kan, nak pakai kebaya x muat kot..he3....


mula2 aku nih kagum la dgn semangat kejiranan nih, sbb bila ada kenduri kat kg, owg len akan turut g bantu tuan umah yg nk kenduri tu kan....so nnt bila kenduri owg yg tlg tu , owg len plak g bantu...he3....faham x? x faham...aku pown x berapa faham..hahhahahha


jam menunjukkan pukul 12 da....12 tghari la xkan tgh mlm, klu tgh mlm wat per kaco pengantin baru plak...he3...aku nih x siap2 lg....so aku siapkan 2 owg anak sedara aku dulu, lps tu iron baju, ceh g kenduri kg je xyah la vouge bagai kan....so aku make up simple jer, juz pakai bedak, lipstik n eyeliner, wah nk juga make up...ala make nipis n simple xla nnt owg kata muka mcm baru bgn tido kan....xde la mcm erra fazira tp mcm lisa ada la juga....hahhahhaa.....konfirm yg baca nih cam nk tutup, sabar3....truskan



so da siap....let's move...da nk dekat smpai aku pown cari la port nk parking.....penat juga cari, then jumpa juga....so jln g cari puan umah kenduri ye la cari la mak cik xkan nk cari pak cik plak, nk salam lg...ish bkn muhrim, da salam n bg angpown ehh bg la wang utk dtg kenduri....so aku pown cari la my mum, kot2 la die leh bantu kan, so da jumpa die suh aku cari tempat kosong, n da jumpa tgk2 meja tu plak kotor ...ish mana la owg nk cuci nih, kang aku yg cuci, tuan kenduri bg upah k....he3....aku pown g la cari my mum, n bila toleh da nmpk abg tu tlg cucikan n anak2 sedara aku nih bijak, so diorg pown duduk a.k.a cop tempat tu la n kat blkg diorg nmpk ada makcik nk duduk n aku memboloskan diri g duduk dgn cepat n dgr diorg ckp ingatkan xde owg td....so da duduk abg tu hidangkan lauk...utk maklumat tuan2 da puan2 kenduri nih ala2 hidangan ye...biasala kat kg...aku lebih suka bufet actually senang, tp da wat mcm nih layan je la...1 hidangan 4 owg...tp kami ber3....owh rezeki....tp hujan di tghari plak....peribahasa la....he3...ada plak makcik n anak pompuan die dtg n tanya da penuh ke? so aku ckp la kami ber3 jer...so dgn x malunya die pown duduk....




aku rasa cam knal la dgn mak cik nih n anak die skali tp aku malas nk tegur sbb da tgh meluap2 nih so juz senyum je la...yg geramnya mak cik nih byk plak mulut...pot pet pot pet tanya tu tanya nih....mak cik saya nih nk makan tau, lapar cam nk jerit je bgtau....so aku cedok lauk nasi bg kat 2 anak sedara aku, suh diorg mkn....tgh mkn tu aku tertgk anak die, ank die leh plak amik lauk tu bg abis, da la aku x sempat nk ambil lg....die wat muka toya jer..geram aku....aku tgk jer muka die....xpe la aku pown mkn n sabar lg....then mak die tanya x amik udang ke...xpe2 ....aku nih malas nk amik kang kena kupas plak.....so biar je la diorg melantak.....so masa anak sedara aku nk basuh tgn, budak tu nk amik tisu n gelas kat hujung tgn die terjatuh xtau pecah ke tidak n die istifar n tgk muka anak sedara aku, kononnya nk salahkan anak sedara aku plak....helooooo ko yg jatuhkan nk salahkan owg len plak....karang ko mkn penumbuk taekwondo aku baru tau....pastu aku wat2 la tanya " aiman bg jatuh gelas tu ke....n aiman pown jwb, mana ada....so konfirm2 la pompuan tu yg bg jatuh, budak2 x pandai menipu ok....



pastu die bg tgn die suh mak die basuhkan...ish mmg kurang ajar la....aku x prnh nk mcm tu...eee....geram3..cam nk suh die g meja len je...pastu da mak die da abis, aku nih x abis lg, die wat kuar fon die, konon nk menunjuk la fon die mahal...helo fon aku lg mahal dr ko tau, klu aku bwk kang ko plak malu nk wat kuar fon tu seumur idup.....ala g kenduri dekat xyah la bwk fon ke, xde maknanya sapa nk call or msj ko....pastu lps mak die abis tu, die gesa mak die suh cepat nk bgn nk blk....ish nyampah siot, aku wat xtau jer...ingat perasan bagus l a sgt ko nih...agak2 la....klu nk kata ko mengaji pandai, helo aku pown da nk abis da kot dip....so xyah la nk berlagak ok....aku x heran budak hingusan yg masih hijau mcm ko....talk to my feet ok....


so aku da abis mkn, aku pown nk blah, cari mak aku n ckp da nk blk, x sempat jumpa puan kenduri sbb owg ramai kat die....so blk la....masa nk blk aku terserempak dgn die, aku wat pandai jer...wat xtau...meluat giller....siap ko bila jumpa lg jgn harap nk duduk semeja dgn aku lg klu nk mkn...lose my appetite tau...kang jd lose weight plak.....da adios.....

4 ulasan:

  1. hikhik, kt kenduri mmg camtu...

    BalasPadam
  2. ayuni : ye tp kali nih kena agak len skit....blom prnh la jumpa mcm tu.....agak sakit hati la...

    BalasPadam
  3. soh mak basuh kan tngn?? gedik, kerek, bajet.. itu lah moto dia.


    kunjungan balas dari magribmenjelma.blogspot.com
    (da follow da pown.. hehe)

    BalasPadam
  4. ye.....ntah mmg mangko la die tu....ada ka patut bg mak die basuhkan, patutnya die yg tlg basuhkan tgn mak die.....x patut...

    thank for follow ye...

    BalasPadam

yeah silakan diri anda mengomen blog aku nih....jgn malu2 ye...